Om klanten te helpen bij het digitaliseren van hun personeelsadministratie, startten we het HR Dashboard. Een van de gebruikers is het Groningse afvalverwerkingsbedrijf Hoeksema’s Regionale Milieudiensten (HRM). We spraken Ella Terpsta, sinds twee jaar verantwoordelijk voor personeelszaken bij HRM.

Terpstra: “We spraken bij HRM al een tijdje over onze wens om uren- en salarisregistratie te digitaliseren. We hebben tachtig werknemers in dienst, dus alle administratie op dezelfde plek zou ons veel onnodige moeite schelen. We hoorden van het nieuwe HR Dashboard van CBBS en waren enthousiast, dus namen we contact op.”

Compleet systeem voor personeelszaken

Het HR Dashboard is meer dan een tool voor salarisadministratie. Het is een compleet systeem voor alle personeelszaken. Of het nu gaat over ziekmeldingen, arbeidsovereenkomsten, verlofaanvragen, functioneringsgesprekken, salarisadministratie, signalering van aflopende ID-bewijzen, diploma’s of contracten, jubilea, registraties van vervaldata van Code 95, schades, boetes, het persoonlijk keuzebudget: je hebt het allemaal voor iedere medewerker direct bij de hand.

Tijdsbesparing

Terpstra: “Hiervoor hadden we geschreven urenbriefjes en door de medewerkers bijgehouden urenstaten. We hielden veel bij in Excel-bestanden. Je kunt je voorstellen dat dat een tijdrovende taak was. Maar dat is nu voorbij. Zowel onze chauffeurs als onze mensen in de loods geven via het portaal aan hoeveel uur er op welk project is gewerkt. Op basis hiervan rekenen wij de cao-vergoedingen uit en geven we alles met één druk op de knop door aan CBBS. Zij zorgen ervoor dat de loonstroken op de afgesproken datum in het portaal klaarstaan.”

“We zijn begonnen met het registreren van de uren en de verloning. Dat hebben we langzaam maar zeker uitgebreid met registratie van Code 95, bekeuringen, enzovoorts. Het is veel handiger om alles in één systeem te hebben en de personeelsdossiers gewoon helemaal compleet te kunnen maken. Het bespaart ons enorm veel tijd.”

Gebruiksvriendelijk

“Het HR Dashboard is erg gebruiksvriendelijk. Je kunt er iemand zo mee aan het werk laten gaan. Ook de medewerkers hebben bij HRM toegang tot het HR Dashboard. De meeste chauffeurs hebben de website van het HR Dashboard op hun startscherm, zodat ze direct kunnen inloggen en hun uren kunnen invullen.”

“We hebben zo’n twintig medewerkers uit een doelgroep of met een afstand tot de arbeidsmarkt. Over het algemeen hebben zij meer moeite met gegevens digitaal invoeren, maar – op een enkele uitzondering na – kunnen ook zij in het systeem hun uren invullen en hun vakantiedagen aanvragen. Iedereen vindt het een fijn systeem. Daarnaast is het ook handig dat het systeem mij een seintje geeft als er een bepaald document dreigt te verlopen, bijvoorbeeld een Code 95-certificaat. Met papieren administratie dreigt het gevaar dat een document ongezien verloopt. Dat is nu verleden tijd.”

Tevreden met de service

HRM is een tevreden gebruiker van het HR Dashboard voor haar tachtig medewerkers. Terpstra: “De service van CBBS is uitstekend en we hebben met het portaal een volledig systeem dat goed aansluit op onze bedrijfsvoering.”

Wilt u meer weten over het HR Dashboard? Neem gerust contact met ons op. Dan laten wij u graag de demo zien.

Het laatste nieuws

Blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en onderzoeken van CBBS.

Bekijk al het nieuws

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief