CAO Bouw 2020

De cao Bouw is dit jaar zowel qua structuur als inhoud aangepast. De indeling van de cao is de afgelopen jaren enigszins verloren gegaan en is nu weer hersteld. Ook was de cao lastig te begrijpen door het formele en verouderde taalgebruik. De cao-partijen hebben de structuur en tekst nu grondig herzien om het de eindgebruikers een stuk makkelijker te maken.

De indeling

De cao begint nu met de meest populaire onderwerpen: arbeidsovereenkomst, arbeidsduur, vrije tijd en inkomen. Ieder hoofdstuk is verdeeld in paragrafen en subparagrafen, steeds met een titel die aangeeft waar het over gaat. Een subparagraaf is verdeeld in bullets die ieder een bepaald onderdeel van het onderwerp behandelen.

Langere teksten zijn vervangen door opsommingen of tabellen, zinnen zijn verkort en het taalgebruik is gemoderniseerd en vereenvoudigd.

Cao-bepalingen kennen nogal wat voorwaarden en uitzonderingen waardoor de kern van de zaak soms uit het zicht raakt. Om dezelfde reden worden per onderwerp eerst de hoofdlijnen uitgewerkt waarna eventuele afwijkingen worden besproken.

Nieuwe afspraken

Nieuw zijn de afspraken die cao-partijen hebben gemaakt voor 2020. Wat daarbij vooral opvalt zijn de loonsverhoging en de eenmalige uitkering in december 2020 en de aankondiging van een regeling voor zwaar werk met ingang van 2021. Die regeling geeft bouwplaatswerknemers de mogelijkheid maximaal drie jaar voor de aow-leeftijd te stoppen met werken.

Bekijk de vernieuwde CAO Bouw & Infra 2020.

Het laatste nieuws

Blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en onderzoeken van CBBS.

Bekijk al het nieuws

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief