De nieuwste trends op het gebied van HR-software

Als HR-manager of medewerker wilt u altijd vooroplopen bij de laatste ontwikkelingen in HR-technologie. Het kiezen van de juiste software kan een significant verschil maken in het succes van een bedrijf. In deze blog bespreken we de nieuwste trends op het gebied van HR-software.

1. Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) in HR-software

Je kan tegenwoordig niet meer om Artificial Intelligence (AI) heen. AI en ML zijn veelgebruikte termen in de hedendaagse technologie-industrie. Al kijken we naar HR-software wordt AI voornamelijk gebruikt voor taken zoals het screenen van cv’s, het bestuderen van sollicitatiegesprekken en het voorspellen van werknemersverloop. Machine Learning (ML) kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld het voorspellen van toekomstige trends en het herkennen van patronen in de prestaties van de werknemers binnen een bedrijf.

2. Cloud-gebaseerde HR-software

Cloud-gebaseerde HR-software is de laatste tijd populair geworden vanwege de vele voordelen op het gebied van toegankelijkheid en beheer. Met cloud-gebaseerde HR-software kunnen werknemers en managers vanaf elke locatie toegang krijgen tot de HR-gegevens die ze op dat moment nodig hebben. Bovendien zijn er geen kosten aan verbonden voor hardware of IT-ondersteuning. Dit komt doordat de software wordt gehost op de servers van de leverancier.

3. Gebruiksvriendelijke HR-software

HR-software moet natuurlijk gebruiksvriendelijk zijn, zodat werknemers en managers op een makkelijke manier toegang hebben tot de informatie die ze op dat moment nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan het bijwerken van werktijden, het opgeven van verlofaanvragen en het beheren van prestatiebeoordelingen. Gebruiksvriendelijke HR-software kan ook helpen bij het verminderen van de werkdruk van HR-personeel.

4. Geautomatiseerde workflows

Geautomatiseerde workflows kunnen helpen bij het verbeteren van HR-processen. Door middel van workflows kunnen HR-managers taken automatiseren zoals prestatiebeoordelingen, onboarding en ontslaggesprekken. Deze geautomatiseerde workflows besparen tijd en geld en het vermindert de kans op fouten.

5. Online toegang tot HR-gegevens

Met mobiele HR-software kunnen werknemers en managers vanaf elke locatie, mits ze verbonden zijn met het internet toegang krijgen tot HR-gegevens. Zo kan je gemakkelijk bepaalde salarisgegevens bekijken en verlof aanvragen indienen daarnaast kan je ook nog prestaties bijhouden. Door middel van mobiele toegang tot HR-gegevens kan een bedrijf de betrokkenheid van werknemers verbeteren.

6. Focus op werknemerservaring

Werknemerservaring is een belangrijk aandachtspunt geworden voor HR-softwareleveranciers. HR-software moet natuurlijk functioneel zijn, maar het moet ook een fijne gebruikerservaring bieden. Dit kan helpen bij het verhogen van de tevredenheid van werknemers en het verbeteren van de retentie.

7. Integratie met andere software

HR-software moet worden geïntegreerd met andere software die wordt gebruikt door de organisatie. Dit omvat bepaalde zaken zoals CRM-software, financiële software en projectmanagement software.

Bekijk de HR-software van CBBS!

CBBS biedt u ondersteuning bij diverse HR-softwareoplossingen. HWelke software het beste bij u past is afhankelijk van uw huidige situatie. Naast ons eigen label HR Software, zijn wij onafhankelijk leverancier van Visma | YouServe, AFAS en Nmbrs.

HR Software van CBBS

Onze eigen HR-softwareoplossing integreert moeiteloos met andere softwareoplossingen. Dit kan ervoor zorgen dat u enorm veel tijd kan besparen. En het zorgt ervoor dat u altijd een volledig overzicht van uw personeelsgegevens heeft.

Compleet overzicht in uw personeelsgegevens

Met onze HR-software kunt u altijd bij de meest actuele personeelsgegevens. Denk hierbij aan arbeidscontracten, verzuimadministratie en vakantie- en verlofaanvragen. En nog veel meer andere zaken kunt u nu makkelijk bij! Bent u benieuwd naar de HR-software van CBBS? Laat het ons dan gerust weten en neem contact met ons op!

Gratis adviesgesprek

Dus weet u nu alles over de blog ‘De nieuwste trends op het gebied van HR-software’? Of heeft u hier nog vragen over? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan bij CBBS. Wij leggen u graag meer uit! Dus neem gerust contact met ons op. Kom meer te weten over hoe CBBS uw bedrijf en uw medewerkers kan helpen.

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief