De voordelen van geïntegreerde HRM-softwareoplossingen

Als ondernemer heeft u waarschijnlijk te maken met verschillende personeels gerelateerde werkzaamheden, zoals HR-beheer, salarisadministratie en het bijhouden van personeelsdossiers. Deze HR-werkzaamheden kunnen tijdrovend en complex zijn, vooral als u alles handmatig moet verwerken. In deze blog zullen we de voordelen bespreken van geïntegreerde HRM-softwareoplossingen en waarom CBBS uw ideale partner is op het gebied van HRM-softwareoplossingen.

Voordelen van geïntegreerde HRM-softwareoplossingen

#1. Efficiëntie en tijdsbesparing

Een van de belangrijkste voordelen van geïntegreerde HRM-softwareoplossingen is de efficiëntie die het met zich meebrengt. Met een geautomatiseerd systeem kunt u verschillenden HR-werkzaamheden stroomlijnen, zoals het bijhouden van personeelsgegevens, het creëren van loonstroken en het beheren van verlofaanvragen. Hierdoor kunt u kostbare tijd besparen die u kunt besteden aan andere belangrijke taken binnen uw bedrijf.

#2. Nauwkeurigheid en compliance

Het handmatig bijhouden van HR-gerelateerde gegevens kan fouten met zich meebrengen, denk bijvoorbeeld aan het verkeerd invoeren van persoonsgegevens of het niet naleven van wettelijke regelgeving. Geïntegreerde HRM-softwareoplossingen bieden daarentegen nauwkeurigheid en zorgen ervoor dat uw bedrijf voldoet aan alle wettelijke verplichtingen op het gebied van salarisadministratie en personeelsbeheer. Dit vermindert het risico op boetes en juridische complicaties.

#3. Centrale gegevensopslag

Met geïntegreerde HRM-software heeft u één centrale plaats waar alle personeelsgerelateerde gegevens worden opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat u niet langer hoeft te zoeken naar verspreide informatie in verschillende excel sheets en systemen. Alle personeelsgerelateerde informatie is gemakkelijk toegankelijk en overzichtelijk, waardoor u snel informatie kunt opzoeken en beslissingen kunt nemen op basis van actuele gegevens.

#4. Selfservice voor werknemers

Geïntegreerde HRM-softwareoplossingen bieden vaak selfservice functionaliteiten voor werknemers. Dit betekent dat werknemers zelf hun persoonlijke gegevens kunnen bijhouden, verlofaanvragen kunnen indienen en loonstroken eenvoudig kunnen inzien. Dit vermindert de administratieve last voor uw HR-afdeling en geeft werknemers meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid over hun eigen HR-gerelateerde zaken.

#5. Rapportage en analyse

Met geïntegreerde HRM-software kunt u eenvoudig rapporten genereren en analyses uitvoeren op basis van uw HR-gegevens. Dit stelt u in staat om belangrijke inzichten te verkrijgen in uw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de personeelskosten per afdeling, verzuimcijfers en inzichten in de verlofaanvragen. Deze gegevens kunnen u helpen bij het nemen van strategische beslissingen en het optimaliseren van uw HR-processen.

CBBS is uw partner in HRM-oplossingen

Bij CBBS begrijpen we dat elke ondernemer unieke behoeften heeft als het gaat om HRM. Of u nu een accountants- of administratiekantoor heeft, of binnen het mkb actief bent, wij bieden ondersteuning in alles wat met personeel te maken heeft. Van salarisadministratie tot HR-advies, wij staan klaar om u te helpen. Met onze ruime ervaring en expertise hebben we een breed scala aan geïntegreerde HRM-softwareoplossingen ontwikkeld die speciaal zijn afgestemd op de behoeften van uw bedrijf.

Krijg een volledig overzicht van uw personeelsgegevens!

Met onze HRM-software heeft u altijd de meest recente personeelsgegevens binnen handbereik. Dit omvat onder andere arbeidscontracten, verzuimadministratie en vakantie- en verlofaanvragen.

Stimuleer betrokkenheid onder medewerkers

Medewerkers hebben toegang tot hun eigen gegevens, zoals loonstroken, hun persoonlijke personeelsdossier en persoonlijke gegevens. Ze kunnen ook digitaal verlof aanvragen en adreswijzigingen doorgeven. Dit zorgt ervoor dat uw medewerkers meer betrokken zijn bij hun eigen HR-zaken.

Bespaar tijd en kosten

Voer mutaties slechts één keer door en minimaliseer de kans op fouten. Door de juiste integratie met uw salarisadministratiesoftware sluit onze HRM-software naadloos aan op uw salarissoftwarepakket. In sommige gevallen zijn ze zelfs volledig geïntegreerd. Dit bespaart u kostbare tijd.

Gratis adviesgesprek

Dus weet u nu alles over de voordelen van geïntegreerde HRM-softwareoplossingen? Of heeft u hier nog vragen over? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan bij CBBS. Wij leggen u graag meer uit! Dus neem gerust contact met ons op. Kom meer te weten over hoe CBBS uw bedrijf en uw medewerkers kan helpen.

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief