Onlangs is er weer een nieuwe stimuleringsmaatregel aangekondigd in de vorm van de “BIK-regeling”. De volledige beschrijving van deze regeling is de “Baangerelateerde InvesteringsKorting”. Scrabbelen is kennelijk nog steeds een veel gespeeld spel bij de overheid! De gedachte van deze regeling is dat bedrijven in tijden van crisis moeten blijven investeren om de economie in gang te houden en de overheid wil graag een handje helpen zodat investeringen niet uitgesteld worden.

In het kort houdt deze regeling het volgende in. Als u binnen de voorwaarden in nieuwe bedrijfsmiddelen (bijvoorbeeld een grote machine of een nieuwe vrachtwagen) investeert, krijgt u via de afdracht van loonheffingen een korting op dit bedrag van 3% van de investeringswaarde. Dit mag verrekend worden met de af te dragen loonheffingen van de onderneming. Heel doeltreffend en eenvoudig eigenlijk.

De spelregels zijn in concept uitgewerkt en terug te lezen op de site van de Rijksoverheid.

Omdat deze maatregel in het belastingplan verpakt zit, moeten de Eerste en Tweede Kamer hier formeel nog goedkeuring op geven. Het kan dus zijn dat er nog kleine aanpassingen komen.

Mocht u voornemens zijn om op (korte) termijn een investering te doen in bedrijfsmiddelen, probeer dan de spelregels van de BIK hierin mee te nemen. Mogelijk betaalt de fiscus 3% van de aanschafwaarde mee.

Het laatste nieuws

Blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en onderzoeken van CBBS.

Bekijk al het nieuws

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief