Dag Anko, kun je jezelf voorstellen?

Ik ben accountmanager bij CBBS. Dat doe ik inmiddels al zestien jaar. Het voelt voor mij alsof ik echt ben meegegroeid met het bedrijf. Eerst deden we alleen salarisverwerking; nu bieden we veel meer diensten aan. Dat kwam er steeds bij in mijn takenpakket, waardoor het werk voor mij altijd uitdagend is gebleven.

Wat maakt dit jouw ideale baan?

De vrijheid spreekt mij het meest aan. Ik voel de vrijheid om mijn werkweek helemaal zelf in te delen. Daarin zoek ik de afwisseling tussen momenten achter mijn bureau en buiten de deur. Ik hou van de sociale contacten die ik opdoe, zowel met klanten als met collega’s. Ook de verschillende typen mensen die ik leer kennen vind ik leuk: van accountants tot schilders, ze kloppen allemaal bij ons aan. Daar pas ik ook mijn communicatiestijl op aan.

Tegen welke uitdagingen loop je aan in je werk?

Ik kom ook weleens langs bij ondernemers die niet per se op ons zitten te wachten. Als potentiële klanten al blij zijn bij hun huidige leverancier, voelen ze er weinig voor om over te stappen. Dat hoort ook bij mijn werk: je kunt niet altijd zes gooien. Daardoor geniet ik ook extra van de successen. Het is net als met ziek zijn: daardoor besef je hoe goed je je voelt als je weer beter bent.

Hoe kom jij nu echt tot rust?

Ik sport drie keer per week. Op zondag boks ik bijvoorbeeld met mijn zoon. Voor mij is dat ultieme ontspanning, ook om met hem samen te zijn. Ook bootcamp ik en loop ik hard. Op zulke momenten maak ik mijn hoofd even leeg. Voor mijn werk zit ik veel in de auto, dus sporten helpt om goed voor mezelf te zorgen. Door te sporten krijg ik energie om er de volgende dag weer tegenaan te gaan.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben enorm trots op mijn vrouw en mijn zoon. Sinds dit jaar gaat hij naar de middelbare school. Hoe goed hij dat oppakt, dat vind ik mooi om te zien.

Ik kan ook trots zijn op de manier waarop ik mezelf uitdaag, bijvoorbeeld in het sporten. Binnenkort ga ik 48 uur op pad met oud-commando’s. Dat wordt een behoorlijke uitdaging, met veel actie en weinig slaap. Dat maakt me uiteindelijk sterker, ook in mijn werk.

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd?

Ik ben hier zestien jaar geleden begonnen zonder enige commerciële ervaring. Ik kreeg toen de kans om me te bewijzen en ook om fouten te maken. Daardoor heb ik geleerd: zo’n proces gaat met vallen en opstaan. Als je maar één keer vaker opstaat dan dat je valt, gaat het goed.

Het laatste nieuws

Blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en onderzoeken van CBBS.

Bekijk al het nieuws

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief