Dag Sietse, kun je jezelf voorstellen?

Ik ben van Sietse van Haersma Buma. Ik ben 29 jaar oud. Ik ben bezig mijn studie bedrijfskunde af te ronden. Ik leg nu de laatste hand aan mijn scriptie over de invloed van carrièreschokken op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Ik was al een paar jaar met mijn studie bezig, maar ik had nog geen praktijkervaring. Ik wilde graag een beter beeld krijgen van wat ik met mijn studie zou kunnen doen. Op die manier kwam ik bij CBBS terecht. Ik begon op de HR-afdeling, waar ik vooral administratief werk deed. Door het vertrek van een collega kwam er een plek vrij, waardoor ik me nu ook richt op applicatiebeheer.

Als het druk is, sta ik de HR-afdeling nog steeds bij als dat nodig is. Als ik meer tijd heb, kijk ik naar hoe we onze diensten richting onze klanten kunnen optimaliseren. Steeds check ik: welke problemen doen zich voor en welke oplossingen kunnen we daarvoor bedenken? Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de workflow voor een nieuwe payrollmedewerker.

Wat maakt dit jouw ideale baan?

Elke dag leer ik weer iets nieuws. Ik moet actief blijven nadenken. Dat vind ik heel prettig: op die manier blijf ik mezelf ontwikkelen. Toen ik hier binnenkwam, wist ik bijvoorbeeld nog niets van de software waarmee ik nu werk. Wat ik toen onlogisch vond, is nu gesneden koek. Ik vind het ook mooi om collega’s te begeleiden die hetzelfde proces doorlopen. Op die momenten zie ik ook weer welke ontwikkeling ik heb doorgemaakt. Natuurlijk blijven we ook ons best doen om ervoor te zorgen dat die zaken in de toekomst geen struikelblok meer zijn.

Tegen welke uitdagingen loop je aan in je werk?

Ik vind het soms lastig als het antwoord niet meteen klaarligt. In optimalisatieprocessen is dat vaak het geval. Op zo’n moment is vaak veel creativiteit nodig. Soms ben ik een hele dag bezig om een oplossing te vinden en lukt het me niet, en krijg ik twee weken later ineens een ingeving: zo kan het natuurlijk ook. Het is dan ook belangrijk om toe te geven dat je het antwoord niet meteen zult vinden en dat je het even moet laten rusten.

Verder werk ik momenteel in een team van één. Daardoor mis ik soms de mogelijkheid om te sparren. Hopelijk wordt dit team snel groter. We krijgen steeds nieuwe collega’s, dus ik heb goede hoop.

Hoe kom jij nu echt tot rust?

Een dagje lekker niets doen vind ik heerlijk. Dat betekent niet dat ik helemaal stilzit, maar dat ik geen afspraken heb en kijk waar de dag me brengt. Ook houd ik erg van sporten: ik probeer een paar keer per week hard te lopen, maar vind klimmen ook heel leuk. Dat doe ik graag in de klimhal, maar ik ga er ook weekenden voor naar België. Aan het eind van deze maand ga ik zelfs naar Stockholm om in de omgeving te klimmen met vrienden.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben bijna dertig en heb nog geen opleiding afgerond. Ik heb meerdere opleidingen geprobeerd, maar ben steeds na het eerste jaar weer gestopt. Ik ben trots dat ik straks eindelijk deze studie heb afgerond – en dat ik die kennis zelfs al in de praktijk heb gebracht. Ik hoop dat de komende jaren nog verder te gaan ontwikkelen.

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd in je werk?

Ik heb geleerd om eerlijk en open te zijn, ook over wat je kunt en wat je niet kunt. Toen ik binnenkwam bij mijn sollicitatiegesprek, begon Ton (de directeur van CBBS, red.) meteen over allerlei software die ik nog nooit gehad gebruikt. Toen ik dat eerlijk toegaf, was hij juist heel blij, omdat ik met een frisse blik naar de software kon kijken.

Ook richting collega’s is het belangrijk om open te zijn, ook over persoonlijke zaken. Het zou zonde zijn als je alleen communiceert over het werk: het mag ook over jezelf gaan.

Het laatste nieuws

Blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en onderzoeken van CBBS.

Bekijk al het nieuws

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief