Dag Rana, kun je jezelf voorstellen?

Ik ben HR-adviseur bij CBBS. Ik ben me de afgelopen tijd meer gaan verdiepen in verzuim. Klanten die hun administratie aan ons hebben uitbesteed, stellen ons hier steeds vaker vragen over. Mijn taak is om verzuim in een vroeg stadium te herkennen en te beperken. Dat begint al bij de eerste melding dat een medewerker ziek is. Op dat moment kun je al vragen stellen om erachter te komen of er niet meer aan de hand is. Inmiddels zie ik bepaalde patronen en kan ik dit doorgeven aan de klant, die er vervolgens verder mee aan de slag kan.

Wat maakt dit jouw ideale baan?

Het geeft mij veel voldoening om de klant advies te geven en daar dankbaarheid voor terug te krijgen. Het is fijn dat ik bij CBBS zo mijn hart kan volgen en mijn kennis kan verbreden over een onderwerp dat ik interessant vind. In het begin van mijn loopbaan hier deed ik vooral administratief werk, maar al snel mocht ik doorgroeien in een adviseursrol. Ik heb steeds taken naar me toe getrokken, en dat wordt hier enorm gewaardeerd.

Tegen welke uitdagingen loop je aan in je werk?

Ik werk parttime: ik heb een gezin met drie kinderen. Soms kan het daardoor erg druk zijn, waardoor ik minder tijd heb om me verder te ontwikkelen. Toen ik merkte dat ik te veel hooi op mijn vork nam, heb ik dat direct aangegeven, waarna er meteen een extra collega werd gezocht.

Hoe kom jij nu echt tot rust?

Het is altijd lekker druk bij ons thuis, dus op kantoor kom ik echt tot rust. Hier kan ik me even afsluiten van de rest van de wereld. Aan de andere kant vind ik het ook fantastisch om moeder te zijn. Ik kan urenlang met mijn kinderen spelen. Gelukkig kan ik mijn werktijden flexibel indelen, waardoor ik hen zelf van school kan halen. Mijn werk maak ik dan soms later op de avond af. Als ik om een uurtje of acht de kinderen op bed heb gelegd en met een kopje koffie op de bank plof, ben ik helemaal voldaan.

Waar ben je het meest trots op?

Ik vond het in het begin best lastig om het werk en het moederschap met elkaar te combineren. Durfde ik mijn kinderen wel naar de opvang te brengen? Gelukkig heb ik nu het gevoel dat ik een goede moeder én een goede werknemer kan zijn. In een relatief korte tijd heb ik enorme sprongen gemaakt: ik heb me in een halfjaar ontwikkeld tot zelfstandig HR-adviseur met grote klanten in mijn portefeuille. Ik ben blij dat de collega’s zo tevreden zijn met mijn werk.

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd?

Ik ben echt een mensenmens. Ik wil anderen heel graag helpen. Dat heb ik van huis uit meegekregen. Vaak verwacht je dat je dat ook terugkrijgt van een ander, en dat klopt niet altijd. Daarom heb ik mijn verwachtingen bijgesteld: een ander doet niet altijd hetzelfde voor mij terug. Daarmee voorkom ik teleurstellingen. Niet ieder mens is nu eenmaal hetzelfde.

Het laatste nieuws

Blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en onderzoeken van CBBS.

Bekijk al het nieuws

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief