Dag Frank, kun je jezelf voorstellen?

Ik ben officieel al met pensioen, maar ik vind mijn baan zo leuk dat ik graag nog even doorwerk. Voorheen besteedde ik de helft van mijn tijd aan het bezoeken van klanten. Ik kwam bij ze langs op kantoor en besprak met welke vraagstukken ze zaten. Dat persoonlijke contact vond ik erg leuk. Nu zit ik de hele werkweek in de kantoortuin. Dat is ook gezellig: als team hebben we het erg naar ons zin. Ik wilde het werk en de gezelligheid nog niet missen, dus daarom werk ik nog bij CBBS.

Wat maakt dit jouw ideale baan?

Ik vind het leuk om in een team te werken. Met twee weet je meer dan in je eentje, zeg ik vaak. Omdat ik al wat ouder ben, kan ik collega’s goed op weg helpen. Ik vind het prettig om mijn kennis in te zetten om anderen verder te brengen. Elke dag is anders: wij beheren ook de telefonische helpdesk van de loonafdeling. Dat kan allerlei vragen opleveren: simpele vragen, maar ook ingewikkelde vraagstukken, waarmee je zo een paar dagen zoet bent. Het gesprek met klanten vind ik vaak erg prettig. Hoewel e-mailen tegenwoordig voor veel mensen de regel is, pak ik graag de telefoon, dan heb je een probleem vaak sneller opgelost.

Tegen welke uitdagingen loop je aan in je werk?

Mijn werk vraagt erom dat je jezelf continu nieuwe zaken aanleert, ook op technisch gebied. Ik ben niet met techniek opgegroeid zoals de jongere collega’s op de afdeling. Gelukkig kan ik altijd bij hen terecht voor raad en daad. Ik blijf altijd leergierig, ook als het gaat om veranderingen in de wet en cao’s. Voor mijn werk is het belangrijk dat je dat soort dingen bijhoudt.

Hoe kom jij nu echt tot rust?

Ik woon in Den Haag, samen met mijn vrouw en kinderen van veertien en elf. Daar zijn we lekker druk mee: die moeten vaak naar voetbaltrainingen en andere activiteiten worden gebracht. Ik vind het erg leuk hun sportieve levens te volgen. Daarnaast sport ik zelf ook graag: ik houd van hardlopen en golfen, het liefst samen met vrienden. Naderhand kom ik helemaal tot rust met een drankje op het terras. En ik ga graag op reis: we hebben een appartement in Spanje, waar we regelmatig verblijven.

Waar ben je het meest trots op?

Tijdens werkbezoeken vond ik het altijd mooi om te merken hoe ik klanten kon helpen bij hun vraagstukken. Ik kreeg ook altijd positieve feedback, zowel van de klant als van CBBS. En natuurlijk ben ik heel trots op mijn kinderen.

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd in je werk?

Als je jezelf open en bescheiden opstelt, wordt dat gewaardeerd door je gesprekspartner, heb ik geleerd. Die instelling heb ik van huis uit meegekregen. Ik vind het belangrijk om iedereen in zijn of haar waarde te laten en vooral goed te luisteren.

Het laatste nieuws

Blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en onderzoeken van CBBS.

Bekijk al het nieuws

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief