Dag Suzanne, kun je jezelf voorstellen?

Ik woon in Rijswijk, ben 42 jaar en heb een dochtertje van vijf. Ik ben verantwoordelijk voor de facturatie binnen CBBS. Daarnaast heb ik mijn eigen belasting- en administratiekantoor. Tijdens drukke weken tik ik de zestig uur wel aan. Maar ik maak altijd tijd vrij voor mijn dochter. Het fijne aan het vele thuiswerken is dat ik haar gewoon van school kan halen en samen met haar kan lunchen. Ik heb een druk leven, met weinig tijd voor hobby’s – aan de andere kant: mijn werk is mijn hobby.

Wat maakt dit jouw ideale baan?

Het is fijn dat ik mijn werk flexibel kan invullen. Als de kleine ’s avonds slaapt, werk ik gewoon door. En ik heb lieve ouders die bijspringen, dat scheelt. En ik krijg veel vertrouwen van CBBS. Ton (van den Berge, de directeur van CBBS, red.) vertrouwt erop dat je je werk doet, ongeacht je werktijden. Hij benaderde mij toen ik net bezig was met het opzetten van mijn eigen bedrijf. Wil je bij ons komen werken, vroeg hij. Ik ga het gewoon doen, dacht ik. Dat leek me fijn voor de vastigheid en het sociale aspect van het kantoorleven. Nu ben ik 5,5 jaar verder en ik heb geen dag spijt gehad.

Tegen welke uitdagingen loop je aan in je werk?

Daar moet ik lang over nadenken. Mijn grootste uitdaging is misschien nog wel om een keertje vrij te nemen. Vorig jaar zou ik eindelijk eens op zomervakantie gaan, maar toen kreeg ik last van een blindedarmontsteking. Soms zou een back-up wel fijn zijn, zodat niet alles van mij afhangt.

Hoe kom jij nu echt tot rust?

Na het werk leg ik mijn telefoon weg en ga ik met de hond aan de wandel. En ik sport één keer per week. Sinds kort heb ik een personal trainer, dat vormt een goede stok achter de deur. En ik geniet iedere dag weer van mijn dochtertje: als zij blij is, ben ik ook blij. Ik heb een heel zware zwangerschap en bevalling gehad. Ik ben iedere dag dankbaar dat we er allebei nog zijn.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben trots op hoe mijn leven loopt: privé, maar ook op het werk. De automatisering heeft mijn werk de afgelopen jaren veel makkelijker gemaakt. Er blijven piekmomenten, maar die zijn goed op te vangen. Ook met mijn eigen bedrijf gaat het ieder jaar beter. Ik word heel blij van mijn klanten. Als ik iemand kan helpen, ben ik gelukkig. Ik heb alle negatieve energie uit mijn leven verbannen: vanaf nu wil ik alleen nog maar positiviteit. Natuurlijk ga ik niet elke dag met evenveel zin naar mijn werk, maar is het gras ergens anders groener? Dat denk ik niet.

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd in je werk?

Niets is wat het lijkt. Hiervoor werkte ik ruim zeventien jaar bij dezelfde baas – totdat ik werd ontslagen omdat ik zwanger was. Ik dacht dat ik daar mijn hele leven zou blijven werken, maar het liep toch anders. Toch is dat een goede wending geweest: anders zat ik nu niet hier. Uiteindelijk ben je nooit onmisbaar. En: pluk de dag, elke dag weer.

Het laatste nieuws

Blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en onderzoeken van CBBS.

Bekijk al het nieuws

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief