Alle wisselende wet- en regelgeving zorgt ervoor dat het vak van loonadministrateur nooit saai wordt. Dat blijkt ook nu weer. In 2023 hebben we al te maken gehad met een flinke stijging van het minimumloon. Voor ditzelfde minimumloon wordt de volgende wijziging alweer aangekondigd: het minimumuurloon.

Minimumloon per uur uitrekenen

Op dit moment zijn er drie minimumloontabellen: per maand, per week en per dag. Als je het minimumloon per uur wilt uitrekenen, gebruik je daarvoor de maandtabel. Het maandbedrag deel je, omgerekend, door de fulltime werkweek zoals die binnen de onderneming wordt gehanteerd, variërend van 36 tot 40 uur. Dit betekent dat hoe hoger het aantal uren in de fulltime werkweek is, hoe lager het minimumuurloon.

Medewerker gaat erop vooruit

Met ingang van 1 januari 2024 komt hier verandering in. Vanaf dat moment wordt het minimumuurloon ingevoerd. Er is dan een aparte tabel voor minimumuurlonen van toepassing, die niet meer afhankelijk is van de fulltime werkweek. Voor medewerkers die het minimumloon verdienen én meer dan 36 uur per week werken is dit goed nieuws. Hun uurloon zal namelijk hoger worden. Door de invoer van het minimumuurloon verdwijnen ook de tabellen voor het minimumloon per dag en per week.

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en onderzoeken van CBBS.

Bekijk al het nieuws