Noodfonds overbrugging werkbehoud

Let op: u kunt vanaf heden een aanvraag voor de NOW-regeling indienen.

De regeling werktijdverkorting bleek voor het UWV onuitvoerbaar te zijn. Derhalve heeft het Kabinet besloten een nieuwe tijdelijke regeling te introduceren: het Noodfonds overbrugging werkbehoud.

Het ‘Noodfonds overbrugging werkbehoud’ voorziet in tegemoetkoming van de loonkosten in het geval van omzetverlies (minimaal 20%) van bedrijven dat is geleden vanaf 01-03-2020 (met terugwerkende kracht).

Met deze regeling vergoedt de overheid uw loonkosten voor een periode van drie maanden tot een maximum van 90% van de totale loonsom. Echter gelden er twee voorwaarden: u ontslaat geen personeel wegens bedrijfseconomische redenen, en de lonen worden 100% doorbetaald. Ook geldt deze regeling voor 0-urencontracters en flexwerkers.

Het percentage dat wordt vergoed is gelijk aan 90% van de verwachte omzetdaling (in percentages). Stel dat u een omzetdaling van 100% verwacht, dan is het percentage dat wordt vergoed dus 90% van de totale loonsom. Verwacht u een omzetdaling van 30%, dan is het percentage dat wordt vergoed 27% van de totale loonsom.

Omdat hier enige spoed achter zit, verstrekt het UWV een voorschot van 80% van de gevraagde tegemoetkoming.

De oude regeling (regeling werktijdverkorting) wordt stopgezet. De aanvragen die zijn gedaan, worden automatisch overgezet naar de nieuwe regeling en u hoeft dit dus niet opnieuw aan te vragen. Echter kan er wel om aanvullende informatie worden gevraagd.

Deze regeling is nog niet af en wordt zo spoedig mogelijk opengesteld. U kunt zich hier op dit moment dus nog niet voor aanmelden. Zodra dat mogelijk is, wordt dat bekend gemaakt op zowel de site van de Rijksoverheid als op CBBS.nl.

Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op: 08-04-2020 om 03:48.

Het laatste nieuws

Blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en onderzoeken van CBBS.

Bekijk al het nieuws

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief