Veelvoorkomende payroll-fouten en hoe ze te vermijden

Als u verantwoordelijk bent voor het betalen van uw medewerkers, dan weet u dat payroll geen eenvoudige taak is. Wanneer er fouten in de loonadministratie te vinden zijn kan dit niet alleen een negatieve invloed hebben op uw werknemers, maar ook op uw bedrijf als geheel. Daarom leggen wij u de meest voorkomende payroll-fouten uit en hoe u deze fouten kunt vermijden.

 

Wat is payroll?

Payroll is het gehele proces waarbij een bedrijf de salarisadministratie voor zijn werknemers afhandelt. Dit omvat onder andere het berekenen van de salarissen en belastingen, het afdragen van sociale verzekeringspremies en het verwerken van loonheffingen en pensioenaftrek bijvoorbeeld. Het betekent ook dat werknemers op tijd betaald worden en hun salarisstroken op de juiste manier ontvangen.

 

Hoe werkt payrolling?

Payrolling kan intern of extern worden uitgevoerd, het is vaak afhankelijk van de grootte van een bedrijf. Een interne payrollafdeling bestaat vaak ​​uit één of meerdere personeelsleden die zijn aangewezen om de salarisadministratie af te handelen. Bedrijven kiezen er ook vaak voor om de payroll uit te besteden aan een externe dienstverlener, zoals CBBS bijvoorbeeld.

 

Fout 1: Onjuiste classificatie van werknemers

Een van de meest voorkomende fouten die worden gemaakt in de loonadministratie is het onjuist classificeren van werknemers. Dit kan leiden tot serieuze problemen met belastingen en arbeidswetten. Het is belangrijk om te weten of uw werknemer als voltijd, deeltijd, freelancer of contractant wordt beschouwd.

 

Hoe is dit te vermijden?

Om deze fout te vermijden, zorg ervoor dat u de juiste classificatie van uw werknemer kent. Als u niet zeker bent, vraag dan advies aan een professional op het gebied van loonadministratie. Door de classificatie van uw werknemers goed te kennen, kunt u er zeker van zijn dat u correcte belastingen betaalt en voldoet aan alle arbeidswetten. En zo komt u niet in de problemen!

 

Fout 2: Verzuim van belastingafhoudingen

Een andere veelvoorkomende fout in de payroll is het niet aftrekken van belastingen van het salaris van werknemers. Dit kan resulteren in boetes en dit kan financieel ongunstig zijn voor de betreffende werknemer.

 

Hoe is dit te vermijden?

Om deze fout te vermijden, moet u ervoor zorgen dat u op de hoogte bent van alle belastingaftrekken die aan uw werknemers moeten worden betaald. Hier gaat het om zaken als belastingen en sociale zekerheidsbijdragen. Als u niet zeker bent hoe dit te doen, overweeg dan om een professionele loonadministrateur te raadplegen.

 

Fout 3: Niet nakomen van wettelijke vereisten

Werkgevers zijn verplicht om te voldoen aan bepaalde wetten met betrekking tot hun werknemers, zoals het bijhouden van loonadministratie en het afdragen van belastingen. Het niet naleven van deze wetten kan leiden tot boetes en juridische problemen.

 

Hoe is dit te vermijden?

Om deze fout te vermijden, moet u op de hoogte zijn van de bepalingen van de wetgeving op het gebied van arbeids- en belastingwetgeving. U moet ervoor zorgen dat u de juiste documentatie bijhoudt en dat u deze op tijd indient. U kunt altijd bij CBBS terecht om ervoor te zorgen dat u aan alle wettelijke vereisten voldoet.

 

Fout 4: Onjuiste berekening van salaris

Een andere veelvoorkomende fout in de loonadministratie is het maken van fouten bij het berekenen van het salaris van werknemers. Dit kan leiden tot ontevreden werknemers en kan uw bedrijf onnodige kosten opleveren. Vaak is dit een menselijke fout wat altijd kan gebeuren.

 

Hoe is dit te vermijden?

Om deze fout te vermijden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste salarisberekeningsformules gebruikt en dat u alle factoren meeneemt die van invloed zijn op het salaris van uw werknemers. U kunt overwegen om gebruik te maken van software voor loonadministratie om de berekening van salarissen te vereenvoudigen en beter beheersbaar te maken. Met behulp van software kunnen er bijna geen fouten meer worden gemaakt. Bekijk nu onze salaris software!

 

Conclusie

Dit waren enkele van de meest voorkomende payroll-fouten die u moet vermijden. Door deze tips te volgen en ervoor te zorgen dat u de juiste professionals inhuurt, kunt u er zeker van zijn dat uw loonadministratie goed wordt uitgevoerd en dat uw werknemers correct worden betaald.

 

Gratis adviesgesprek

Dus weet u nu alles over de blog ‘Veelvoorkomende payroll-fouten en hoe ze te vermijden’? Of heeft u hier nog vragen over? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan bij CBBS. Wij leggen u graag meer uit! Dus neem gerust contact met ons op. Kom meer te weten over hoe CBBS uw bedrijf en uw medewerkers kan helpen met de payroll services.

 

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief