Op 19 september was het weer zover: de derde dinsdag in september, oftewel Prinsjesdag. Het kabinet is weliswaar demissionair, toch zijn er een aantal wijzigen te melden die van invloed zijn op de loonadministratie. Uiteraard is er nog enig voorbehoud. De algemene beschouwingen zijn tenslotte nog in volle gang.

Arbeidskorting

De arbeidskorting stijgt. Dit betekent dat een medewerker die tot 40.000 euro verdient erop vooruitgaat. Voor een medewerker die het minimumloon verdient, zal de arbeidskorting 115 euro stijgen.

Minimumuurloon

Dit is een van de veranderingen die al eerder was aangekondigd. Vanaf 2024 wordt het minimumloon voor medewerkers die meer dan 36 uur werken aangepast. Hierdoor zal het uurloon dat deze medewerkers verdienen komend jaar stijgen, afhankelijk van het aantal uren dat de medewerker.

Inkomstenbelasting hogere inkomens

De grens van het hoge inkomenstarief zal minder snel stijgen. Hierdoor vallen mensen met een hoger inkomen sneller in het hoogste belastingtarief van 49,5%. De grens wordt 75.624 euro. Dit zorgt ervoor dat mensen met een hoog inkomen er minder op vooruit gaan.

Onbelaste reiskostenvergoeding

Dit jaar is de onbelaste reiskostenvergoeding sinds jaren gestegen van 0,19 euro naar 0,21 euro per kilometer. Die stijging wordt komend jaar doorgezet naar 0,23 euro onbelaste vergoeding per kilometer.

Afschaffing STAP-budget

2023 zal het laatste jaar zijn dat uw medewerkers gebruik kunnen maken van het STAP-budget. Deze subsidie kon gebruikt worden voor het volgen van opleidingen. Het STAP-budget wordt vanaf 2024 vervangen door de SLIM-regeling.

De komende weken volgen wij de ontwikkelingen op voet. Tijdens de klantendagen die ook dit najaar weer staan gepland, zullen wij u bijpraten over wat 2024 u biedt.

Het laatste nieuws

Blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en onderzoeken van CBBS.

Bekijk al het nieuws

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief