U heeft als werkgever de mogelijkheid om een praktijk- of werkleerplaats aan te bieden. Hiermee zorgt u ervoor dat mensen beter voorbereid zijn op de arbeidsmarkt. Als u dit aanbiedt, kunt u hiervoor een tegemoetkoming in de kosten ontvangen. In dit artikel vertellen we er u alles over.

Vergoeding voor begeleiding van leerling of student

De tegemoetkoming voor praktijkleren wordt verzorgd vanuit de Subsidieregeling praktijkleren. De regeling is bedoeld voor de kosten die u maakt voor de begeleiding van een leerling of student. Ook de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (toio) komen voor subsidie in aanmerking. Het maximale subsidiebedrag kan oplopen tot 2.700 euro per medewerker per jaar.

Voorwaarden voor subsidie praktijkleren

Let op dat niet elke opleiding, onderwijsvorm of leerweg in aanmerking komt voor de subsidie. De voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen, verschillen per onderwijscategorie. Lees de voorwaarden per onderwijscategorie via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Gebruikmaken van subsidie praktijkleren

Wilt u gebruikmaken van deze subsidie? Zorg er dan voor dat uw aanvraag voor het studiejaar 2022/2023 is ingediend voor 15 september 2023.

Hulp door CBBS

Heeft u op dit moment medewerkers in dienst die voldoen aan de voorwaarden? Dan kunnen wij namens u deze aanvraag indienen. Neem hiervoor contact met ons op om samen de mogelijkheden in kaart te brengen. Voor de aanvraag hebben wij de leerwegovereenkomst met de onderwijsinstelling nodig om alle gegevens volledig en correct aan te leveren.

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en onderzoeken van CBBS.

Bekijk al het nieuws