Taken HR medewerker

Als een bedrijf groeit, wordt de HR-afdeling steeds belangrijker in het succes van een bedrijf. De HR-medewerker speelt een belangrijke rol bij het aannemen, ontwikkelen en behouden van werknemers. In deze blog ‘Taken HR medewerker’ zullen we bespreken wat een HR-medewerker doet en wat een HR-medewerker verdient.

Wat is een HR-medewerker?

Een HR-medewerker, ofwel Human Resource medewerker, is verantwoordelijk voor het beheren van de menselijke hulpbronnen van een organisatie. Het werk van een HR medewerker omvat het aannemen, opleiden, ontwikkelen en behouden van werknemers binnen een organisatie.

Taken HR medewerker

Een HR medewerker is verantwoordelijk voor verschillende taken binnen een organisatie. Van werving en selectie tot het uitvoeren van prestatiebeoordelingen, een Human Resource medewerker heeft een belangrijke rol in het succes van het bedrijf. Maar wat zijn meestvoorkomende taken van een HR medewerker?

Werving en selectie

Een van de belangrijkste taken van een HR medewerker is het aannemen van nieuwe medewerkers. Dit begint met het opstellen van een vacaturetekst en het plaatsen van deze vacature op verschillende kanalen, zoals uw eigen website en vacaturesites zoals Indeed. Vervolgens beoordeelt een HR medewerker de sollicitaties en nodigt de medewerker geschikte kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek. Na de gesprekken maakt de medewerker een selectie en doet hij of zij een aanbod aan de potentiële kandidaat.

Arbeidsvoorwaarden en contracten

Na het selecteren van de beste kandidaat is het aan u om de arbeidsvoorwaarden te bepalen en het arbeidscontract op te stellen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het bepalen van het salaris, de arbeidsduur en de vakantiedagen. Het is belangrijk om hierbij rekening te houden met de geldende wet- en regelgeving en eventuele cao-bepalingen.

Onboarding en offboarding

Een HR-medewerker is verantwoordelijk voor het onboarden van nieuwe werknemers en het offboarden van vertrekkende werknemers. Dit omvat het voorbereiden van welkomstpakketten voor nieuwe werknemers en het organiseren van exitgesprekken met vertrekkende werknemers.

Prestatiemanagement

Om de prestaties van medewerkers te beoordelen voert u regelmatig beoordelingsgesprekken. Hierbij bespreekt u de doelen en resultaten van de medewerker en bepaalt u samen de vervolgstappen. Het is belangrijk om deze gesprekken op een constructieve manier te voeren, waarbij u de medewerker stimuleert en ondersteunt in zijn ontwikkeling.

Employee Relations

Een HR-medewerker is verantwoordelijk voor het beheren van de relaties tussen werknemers en de organisatie. Ze moeten in staat zijn om werknemers te ondersteunen bij eventuele problemen en conflicten.

Training en Ontwikkeling

Een HR-medewerker is verantwoordelijk voor het beheren van de training en ontwikkeling van werknemers binnen een organisatie. Dit omvat het opzetten van trainingen voor de medewerkers van een bedrijf.

Personeelsadministratie

Als HR-medewerker bent u verantwoordelijk voor de personeelsadministratie. Dit betekent dat u alle gegevens van de medewerkers bijhoudt, zoals hun contactgegevens, salarisgegevens en verlofuren. Ook zorgt u voor het bijhouden van veranderingen in de arbeidsovereenkomsten, zoals een contractverlenging of wijziging van arbeidsvoorwaarden.

Ziekteverzuim

Als HR-medewerker houdt u ook het ziekteverzuim van medewerkers bij. Bij ziekteverzuim begeleidt u de medewerker bij het re-integratieproces en onderhoudt u contact met de arbodienst en eventuele andere betrokkenen. Het is belangrijk om hierbij te zorgen voor een goede communicatie en een duidelijke planning.

Hoeveel verdient een HR-medewerker in 2023?

Het salaris varieert tussen de € 2.300 en € 3.200 bruto per maand. Dit is wel afhankelijk van de opgebouwde kennis, ervaring en het exacte takenpakket. Het is zo dat hoe langer je bij een werkgever werkt en hoe meer ervaring je hebt, hoe hoger je loon zal zijn. Het is ook mogelijk om je te specialiseren in een bepaalde richting, zoals werving en selectie of ziekteverzuim, waardoor je salaris kan toenemen.

Naast het salaris dat je als HR-medewerker hebt, heb je ook recht op secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit kan variëren per werkgever, maar reiskostenvergoeding, vakantiedagen en een bedrijfslaptop zijn veel voorkomende arbeidsvoorwaarden.

Gratis adviesgesprek

Dus weet u nu alles over de blog ‘Taken HR medewerker’? Of heeft u hier nog vragen over? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan bij CBBS. Wij leggen u graag meer uit! Dus neem gerust contact met ons op. Kom meer te weten over hoe CBBS uw bedrijf en uw medewerkers kan helpen.

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief