TVT uren, wat betekent het?

TVT uren staat dus voor Tijd Voor Tijd uren. Het is een regeling die geldt voor werknemers en het heeft te maken met de Arbeidstijdenwet. Als een werknemer meer uren werkt dan in zijn contract staat, dan krijgt hij deze uren uitbetaald of kan hij ervoor kiezen om deze uren op te sparen als TVT uren.

Hoe werkt de regeling?

Als een werknemer ervoor kiest om de extra gewerkte uren op te sparen als TVT uren, dan kan hij deze uren op een later moment opnemen als vrije tijd. De werknemer kan zelf bepalen wanneer hij deze uren opneemt, maar hier zijn wel bepaalde regels aan verbonden. Zo moeten de TVT uren binnen een bepaalde periode worden opgenomen en mag de werknemer niet meer dan een bepaald aantal uren opnemen per week.

Wat zijn de voordelen van TVT uren?

Het opsparen van TVT uren kan verschillende voordelen hebben voor werknemers. Zo kan het opnemen van deze uren zorgen voor meer vrije tijd en kan het bijvoorbeeld handig zijn om deze uren op te nemen tijdens de schoolvakanties van de kinderen bijvoorbeeld. Daarnaast kan het opsparen van TVT uren zorgen voor een hoger salaris aan het einde van het jaar, doordat deze uren worden uitbetaald als de werknemer ervoor kiest om deze niet op te nemen.

Wat zijn de nadelen van TVT uren?

Er zijn ook nadelen verbonden aan het opsparen van TVT uren. Zo kan het opsparen van deze uren zorgen voor een hogere werkdruk op de momenten dat er extra gewerkt moet worden. Daarnaast kan het lastig zijn om de TVT uren op te nemen op de gewenste momenten, omdat er rekening gehouden moet worden met de regels die hieraan verbonden zijn.

Hoe wordt het salaris berekend als er TVT uren worden opgenomen?

Als een werknemer ervoor kiest om TVT uren op te nemen, dan wordt het salaris berekend op basis van het aantal uren dat daadwerkelijk gewerkt is. De TVT uren worden niet meegenomen in de berekening van het salaris.

Zijn TVT uren verplicht?

TVT uren zijn niet verplicht, maar het kan wel voorkomen dat deze regeling in de cao van de transportsector is opgenomen. In dat geval hebben werknemers recht op TVT uren.

Hoeveel TVT uren mag een werknemer opnemen?
Het aantal TVT uren dat een werknemer mag opnemen, is afhankelijk van de cao en de afspraken die hierin zijn opgenomen. Het kan per sector verschillen hoeveel TVT

Rekenvoorbeeld

Een medewerker genaamd Piet heeft een contract voor 30 uur per week. Hij heeft echter meer moeten erken en heeft nu 35 uur gewerkt (dus 5 uur meer dan zijn contract) en heeft tijdens deze uren 5 toeslaguren verdiend. In dit geval worden er 25 contracturen uitbetaald, samen met 5 toeslaguren. De overige 5 gewerkte contracturen en de 5 extra uren worden toegevoegd aan het saldo van TVT.

Wij hopen dat dit alles duidelijk is. Als u nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij helpen u graag verder!

Voordelen van het uitbesteden van de salarisadministratie

Als ondernemer of zelfstandige met werknemers in loondienst kan het lastig zijn om zelf de salarisadministratie bij te houden als u niet over de juiste administratieve middelen of deskundigheid beschikt. In dat geval kunt u de professionele hulp van CBBS inschakelen. Bij CBBS bent u verzekerd van voordelige, deskundige en accurate dienstverlening.

Wij zijn een volledige HR-dienstverlener en bieden een breed scala aan services. Het uitbesteden van uw complete salarisadministratie aan CBBS is een slimme keuze. Wij beschikken namelijk over alle nodige kennis en expertise onder één dak. Het maakt niet uit of er veranderingen zijn in de regelgeving, want wij zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en passen deze direct toe. Kies vandaag nog voor het uitbesteden van uw salarisadministratie aan CBBS, en u zult er zeker geen spijt van krijgen.

Dus weet u nu wat TVT uren zijn? Of heeft u hier nog vragen over? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan bij CBBS. Wij leggen u graag meer uit! Dus neem gerust contact met ons op. Kom meer te weten over hoe CBBS uw bedrijf en uw medewerkers kan helpen.

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief