De vakantieperiode staat voor de deur. Voor veel jongeren het moment om een vakantiebaantje te nemen, zodat zij een extra zakcentje kunnen verdienen. Neemt u ook een vakantiekracht in dienst? Let op: voor jongeren gelden aparte regels als het om werk gaat. We zetten ze voor u op een rij.

Vanaf welke leeftijd mag je werken?

Volgens de Nederlandse wetgeving is het niet toegestaan dat kinderen die jonger zijn dan 13 jaar werken. De minimumleeftijd om te werken is dus 13 jaar.

Wetgeving voor vakantiekrachten onder 15 jaar

Hoelang mag een vakantiekracht onder 15 jaar werken?

Jongeren van 13 en 14 jaar mogen beperkt werkzaamheden verrichten tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Er ligt een voorstel om dit avondtijdstip tijdens de zomervakantieweken een uurtje te verschuiven. Een vakantiekracht mag dan werken tot 20.00 uur.

Jongeren mogen op schooldagen minder werken dan in vakanties. Werkt u met vakantiekrachten, dan geldt voor 13- en 14-jarigen een maximum van 7 uur per dag en 35 uur per week. Zij mogen niet op zondagen werken. Er ligt een plan om ook dit aan te passen, zij het onder strikte voorwaarden.

Bij een werktijd van meer dan 4,5 uur heeft de jongere recht op een pauze van 30 minuten.

Welke werkzaamheden mag een vakantiekracht onder 15 jaar verrichten?

Daarnaast moet u aandacht hebben voor het soort werkzaamheden dat de vakantiekracht gaat uitvoeren. Jongeren van 13 of 14 jaar mogen niet alle werkzaamheden uitvoeren. Werken in een fabriek of in de omgeving van machines is bijvoorbeeld verboden. Ook mag deze groep niet werken met gevaarlijke stoffen, achter een kassa of in de horeca als in dezelfde ruimte alcohol geserveerd kan worden. Voorbeelden van baantjes die wel mogen, zijn helpen bij lichte werkzaamheden in een winkel, zoals het helpen bij vakkenvullen of inpakken, en helpen bij lichte werkzaamheden in de landbouw.

Welk loon moet een vakantiekracht onder 15 jaar krijgen?

Voor jongeren onder de 15 jaar geldt geen wettelijk minimumloon.

Wetgeving voor vakantiekrachten van 15 jaar

Hoelang mag een vakantiekracht van 15 jaar werken?

Jongeren van 15 jaar mogen op een vakantiedag 8 uur per dag werken, met een maximum van 40 uur per week. Zij mogen 6 vakantieweken per jaar werken, waarvan maximaal 4 aaneengesloten weken.

Welke werkzaamheden mag een vakantiekracht van 15 jaar verrichten?

Ook jongeren van 15 jaar mogen niet alle werkzaamheden uitvoeren. Voor hen zijn dezelfde werkzaamheden verboden als voor 13- en 14-jarigen. Zo zijn industrieel werk en werken met machines ook voor deze groep niet toegestaan. Wel mogen jongeren van 15 jaar avondkranten en reclamedrukwerk bezorgen, waar kinderen die jonger zijn dat nog niet zelfstandig mogen doen.

Welk loon moet een vakantiekracht van 15 jaar krijgen?

Voor werknemers van 15 tot en met 20 jaar gelden minimumjeugduurlonen. Deze zijn afgeleid van het wettelijk minimumuurloon. Per 1 juli 2024 geldt voor jongeren van 15 jaar het minimumloon van € 4,10 per uur.

Wetgeving voor vakantiekrachten van 16-17 jaar

Hoelang mag een vakantiekracht onder 15 jaar werken?

Bij 16- en 17-jarigen wordt geen onderscheid gemaakt tussen schoolweken en vakantieweken. Iemand van 16 of 17 jaar mag gemiddeld 40 uur per week werken. Per dienst geldt een maximum van 9 uur en per week een maximum van 45 uur, waarbij het totaal in 4 weken niet boven de 160 uur uit mag komen (gemiddeld 40 uur). Schooltijd telt voor deze groep ook mee als arbeidstijd. Als een jongere uit deze leeftijdsgroep ook naar school gaat, mag hij dus minder uren betaald werk verrichten. Als het gaat om vakantiewerk, is hier natuurlijk geen sprake van. Voor wat betreft de werktijden geldt verder dat jongeren van 16 en 17 jaar niet ’s nachts mogen werken, oproepdiensten mogen doen of overwerken. Ook hebben ze recht op extra rusttijden.

Welke werkzaamheden mag een vakantiekracht van 16-17 jaar verrichten?

Jongeren van 16 en 17 jaar mogen bijna elk type werk doen. Gevaarlijk werk blijft echter verboden. Zo is het werken met gevaarlijke stoffen ook voor deze groep niet toegestaan. Er zijn gevaarlijke werkzaamheden die deze jongeren wel mogen uitvoeren, maar dan alleen onder deskundig toezicht.

Vanaf 1 juli 2024 is het ook verboden om jongeren onder de 16 jaar op commerciële basis maaltijden te laten bezorgen. Dit vanwege de veiligheidsrisico’s. Zo werken jongeren die maaltijden bezorgen onder hoge tijdsdruk en maken zij deel uit van het drukke verkeer, wat leidt tot onveilige verkeersomstandigheden.

Welk loon moet een vakantiekracht van 16-17 jaar krijgen?

Voor werknemers van 16 jaar geldt een wettelijk minimumjeugdloon van € 4,72 per uur. Voor 17-jarigen is dat € 5,40 per uur.

Wetgeving voor vakantiekrachten van 18 jaar en ouder

In Nederland ben je met 18 jaar volwassen. Voor medewerkers vanaf 18 jaar gelden geen specifieke regels meer voor het soort werk of het aantal uren dat gewerkt mag worden. Wel moet u nog rekening houden met aangepaste minimumlonen. Voor werknemers van 18 jaar geldt vanaf 1 juli 2024 het minimumloon van € 6,84 per uur. Voor werknemers van 19 jaar is dat € 8,21 per uur en voor werknemers van 20 jaar geldt het bedrag van € 10,94 per uur. Vanaf 21 jaar geldt het wettelijk minimumuurloon van € 13,68.

Het laatste nieuws

Blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en onderzoeken van CBBS.

Bekijk al het nieuws

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief