Ziekteverzuim terugdringen

Wilt u uw ziekteverzuim terugdringen? Er zijn verschillende redenen waarom het handig is om het ziekteverzuim terug te dringen. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

Lagere kosten: Ziekteverzuim kan leiden tot hogere kosten voor een bedrijf, zoals het inhuren van vervangers of het aanpassen van werkprocessen om te compenseren voor afwezige medewerkers. Door ziekteverzuim terug te dringen, kan een bedrijf deze kosten verminderen.

Hogere productiviteit: Als werknemers regelmatig ziek zijn, kan dit leiden tot lagere productiviteit. Door ziekteverzuim terug te dringen, kan een bedrijf ervoor zorgen dat werknemers vaker aanwezig zijn en dat ze beter in staat zijn om hun werk te doen.

Verbetering van de werksfeer: Als werknemers regelmatig ziek zijn, kan dit leiden tot een slechte werksfeer. Door ziekteverzuim terug te dringen, kan een bedrijf ervoor zorgen dat werknemers vaker aanwezig zijn en dat er een betere sfeer is op de werkvloer.

Vermindering van werkdruk: Als werknemers regelmatig ziek zijn, kan dit leiden tot een hogere werkdruk voor de overige werknemers. Door ziekteverzuim terug te dringen, kan een bedrijf ervoor zorgen dat werknemers niet overbelast raken en dat de werkdruk voor iedereen haalbaar blijft.

Verbetering van de werkgelegenheid: Als werknemers regelmatig ziek zijn, kan dit leiden tot een slechte werkgelegenheid. Door ziekteverzuim terug te dringen, kan een bedrijf ervoor zorgen dat werknemers vaker aanwezig zijn en dat er een betere sfeer is op de werkvloer, wat kan leiden tot een verbeterde werkgelegenheid.

Er zijn dus veel redenen waarom het handig is om ziekteverzuim terug te dringen. Dit kan leiden tot lagere kosten, een hogere productiviteit, een verbeterde werksfeer, een vermindering van werkdruk en een verbeterde werkgelegenheid. Bedrijven die actief werken aan het terugdringen van ziekteverzuim kunnen daarom voordeel behalen.

Ziekteverzuim aanpakken

Ziekteverzuim kan een groot probleem zijn voor bedrijven, aangezien het leidt tot lagere productiviteit en hogere kosten. Het is daarom belangrijk om actief te werken aan het terugdringen van ziekteverzuim. Hier zijn enkele manieren waarop bedrijven dit kunnen aanpakken:

#1. Voorkomen van ziekte

Er zijn verschillende manieren om ziekte te voorkomen, zoals het bevorderen van een gezonde levensstijl bij werknemers en het aanbieden van vaccinaties. Bedrijven kunnen ook werken aan het verbeteren van de werkomstandigheden, zoals het aanpassen van werkplekken om rugpijn te verminderen en het aanbieden van accessoires zoals monitorenstandaarden om nekklachten te voorkomen.

#2. Verminderen van stress

Hoge niveaus van stress op het werk kunnen leiden tot ziekteverzuim. Bedrijven kunnen stress verminderen door werknemers te helpen hun werk-priv├ębalans te behouden, door het aanbieden van flexibele werktijden en het bevorderen van een goede werksfeer. Bedrijven kunnen ook stress-verminderende activiteiten aanbieden, zoals meditatie- of yoga-sessies.

#3. Verbeteren van communicatie

Een goede communicatie tussen werknemers en leidinggevenden kan helpen om problemen op te lossen voordat ze leiden tot ziekteverzuim. Bedrijven kunnen regelmatige check-ins houden met werknemers om te zien hoe het met ze gaat en of ze hulp nodig hebben bij het oplossen van problemen op het werk.

#4. Verminderen van werkdruk

Een hoge werkdruk kan leiden tot vermoeidheid en uitputting, wat kan leiden tot ziekteverzuim. Bedrijven kunnen werkdruk verminderen door werknemers te helpen hun tijd te beheren en door te zorgen dat ze niet overbelast raken met te veel werk.

#5. Het aanbieden van ondersteuning

Sommige werknemers hebben misschien behoefte aan extra ondersteuning om ziekteverzuim te voorkomen, zoals het aanbieden van professioneel advies of het verwijzen naar professionele hulp. Bedrijven kunnen ook werken aan het opbouwen van een positieve werksfeer waarin werknemers zich gesteund voelen en gewaardeerd.

Ziekteverzuim terugdringen

Dus wilt u uw ziekteverzuim terugdringen? Er zijn dus genoeg manieren om ziekteverzuim terug te dringen. Heeft u hier nog vragen over? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan bij CBBS. Wij leggen u graag de manieren aan u uit om ziekteverzuim terug te dringen. Dus neem gerust contact met ons op. Kom meer te weten over hoe CBBS uw bedrijf en uw werknemers kan helpen en vraag een gratis adviesgesprek aan.

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief