Het kan verkeren in het leven. Eind vorig jaar konden wij u melden dat er een nieuwe investeringskorting zou komen in de vorm van BIK (Baangerelateerde InvesteringsKorting) regeling. Er moesten nog wat details uitgewerkt worden, maar het was definitief. En nu moeten wij u melden dat er dit jaar niks meer “te BIKken” is! Het kabinet heeft namelijk eind mei besloten om de regeling met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 in te trekken.

Bovenstaande intrekking is toch op z’n minst bijzonder te noemen, aangezien bedrijven vermoedelijk al rekening hebben gehouden met deze kortingsregeling door bepaalde investeringen te doen of naar voren te halen. 

Hoe de regeling precies in z’n werk zou gaan, kunt u nog teruglezen in ons nieuwsbericht van 24 november 2020.

De reden van de plotselinge intrekking lag in het feit dat de Europese Commissie de BIK als ongeoorloofde staatssteun zou aanmerken, waardoor de eventuele steun op een later moment terugbetaald zou moeten worden. 

Gelukkig is er ook nagedacht over een kleine pleister op de wond, want er blijft op deze manier wel een stukje aan budget over. Dit budget zal evenredig verdeeld gaan worden over alle bedrijven met personeel in de vorm van een lagere AFW premie (werkgeversdeel WW premie). Hoe deze verdeling er precies uit gaat zien is op dit moment nog niet bekend. Ook niet of deze verdeling evenredig over de hoge en lage WW premie verdeeld zal worden, of in meer/mindere mate in de hoge of lage WW premie.

Mocht er meer bekend worden over de verlaging van de WW premie, dan zullen we u uiteraard weer op de hoogte houden via onze website.

Het laatste nieuws

Blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en onderzoeken van CBBS.

Bekijk al het nieuws

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief