Agressie. Intimidatie. Grensoverschrijdend gedrag. Hoe vaak hebben uw medewerkers hiermee te maken? Weten zij hun weg in uw bedrijf te vinden om deze situaties bespreekbaar te maken? Of zijn er drempels waardoor uw werknemer deze stap niet durft te zetten?

Grensoverschrijdend gedrag voorkomen

De media rollen op dit moment over elkaar heen om hun verontwaardiging uit te spreken over seksueel grensoverschrijdend gedrag in een populair televisieprogramma. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Of beter gezegd: hoe had dit voorkomen kunnen worden?

Vertrouwenspersoon

Ook u heeft de plicht om te zorgen voor sociale veiligheid op de werkvloer. Als u klachten ontvangt, kunt u niet de andere kant op kijken. Maar ook als u geen klachten krijgt, kan er iets aan de hand zijn. Misschien durft de gedupeerde niemand in uw bedrijf in vertrouwen te nemen. Een externe vertrouwenspersoon kan hierbij helpen.

Intern of extern melden

Met name grote organisaties hebben een eigen vertrouwenspersoon in dienst. Ook een HR-medewerker kan die rol op zich nemen. In een kleinere organisatie zijn die mogelijkheden er vaak niet. Bovendien blijft er altijd een risico bestaan dat een werknemer het niet aandurft om iets intern te melden.

Centrum Vertrouwenspersonen Plus (CVP+)

Daarom werken wij samen met Centrum Vertrouwenspersonen Plus (CVP+). Deze organisatie biedt externe vertrouwenspersonen aan als die mogelijkheid er intern niet is. Zo kunnen ook uw medewerkers gebruikmaken van een vertrouwenspersoon als dat nodig is. Wilt u weten wat CVP+ voor u kan betekenen? Bekijk de mogelijkheden op onze website.

Het laatste nieuws

Blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en onderzoeken van CBBS.

Bekijk al het nieuws

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief